Пожилые граждане, состоящие на социальном обслуживании в КЦСОН «Гармония» в рамках программы «Гарденотерапия» приступили к сбору весенней зелени: крапивы, одуванчиков, листьев смородины, мяты.
Ведь майская зелень — это самые дешевые и доступные каждому витамины, которые только можно найти. Бабушки срывают листочки и цветки, тщательно моют и отправляют в морозилку, либо сушат, а некоторые – даже консервируют.
Социальные работники рассказывают о пользе и вреде растений.
Разбирают рецепты приготовления блюд, настоек. Однако, при использовании растений в пищу, следует знать, и помнить каждому о том, что, употреблять их можно в небольших дозах и по консультации врача.
Язгы үләннәрне җыю.
«Гарденотерапия» программасы кысаларында «Гармония» үзәгендә социаль хезмәт күрсәтүдә торучы өлкән яшьтәге гражданнар язгы яшел үләннәр: кычыткан, тузганак, кара карлыган яфраклары, мята җыюга керештеләр.
Чөнки май җыелган яшел үләннәр-иң арзан һәм һәркемгә дә бик файда китерә торган витаминнар. Өлкәннәр яфракларын һәм чәчәкләрен җыеп алалар, җентекләп юалар һәм туңдыргычка куялар яки киптерәләр, ә кайберләре хәтта консервлыйлар да.
Социаль хезмәткәрләр үсемлекләрнең файдасы һәм зыяны турында сөйлиләр.
Аш-су, төнәтмәләр әзерләү рецептлары белән уртаклашалар. Әмма үсемлекләрне ризык итеп кулланганда, аларны аз күләмдә һәм табиб киңәше буенча кулланырга кирәк икәнен белергә һәм һәркем истә тотарга тиеш.
![](/2.jpg)
![](/7.jpg)
|